✅ راهنمای کامل انواع شهریه دانشجویان

در این مقاله با راهنمای کامل انواع شهریه دانشجویان در خدمت شما هستیم.
راهنمای کامل انواع شهریه دانشجویان
در مجموع برای تمامی دانشجویان کشور فارغ از محل تحصیل و نوع دانشگاه ۲ نوع شهریه برای هر ترم تحصیلی وجود دارد که در ادامه به توضیح این ۲ نوع شهریه میپردازیم.
در تمامی دانشگاههای کشور ۲ نوع ” شهریه ثابت ” و ” شهریه متغیر ” را باید برای هر ترم تحصیلی پرداخت نمایید.
البته این موضوع برای دانشجویان روزانه دانشگاههای دولتی صدق نمیکند و دانشجویان دوره روزانه دانشگاههای دولتی شهریهای تحت عنوان شهریه ثابت و متغییر پرداخت نمیکنند.
تنها در صورتی که درسی را نتوانند با حداقل نمره قبولی (نمره ۱۰) بگذرانند باید برای دفعه بعد هزینه آن درس را به تنهایی بپردازند
از استثنا بالا بگذریم تقریبا بقیه دانشجویان کشور با ۲ نو ع شهریه ثبات و شهریه متغیر هر ترم درگیر هستند.
بدون فوت وقت به راهنمای کامل انواع شهریه دانشجویان میپردازیم.
شهریه ثابت چیست ؟
این بخش از شهریه، در تمام طول تحصیل یکسان است. همیشه قبل از شروع انتخاب واحد، باید مبلغ شهریه ثابت را پرداخت کنید.
مبلغ شهریه ثابت چقدر است ؟
مبلغ شهریه ثابت در هر دانشگاه و برای هر سال معمولا یکبار تعیین میشود ومبلغ اعلامی برای ورودیهای هر سال تا پایان فارغالتحصیلی (طی مدت زمان ثنوات مجاز) ثابت میماند.
البته که مقدار شهریه ثابت برای هر دانشگاه متفاوت است به عنوان مثال مقدار شهریه ثابت دانشگاه آزاد اسلامی مشهد با مقدار شهریه ثابت دانشگاه فردوسی مشهد متفاوت است.
نکته مهم دیگر اینکه معمولا شهریور هر سال مبلغ شهریه ثابت برای ورودیهای جدید افزایش مییابد اما این افزایش مبلغ فقط شامل دانشجویانی میشود که پس از این افزایش مبلغ در دانشگاه ثبتنام کرده باشند (ورودی های جدید) و هر دانشجو موظف است همان مبلغ شهریه ثابتی که در زمان ثبتنام در دانشگاه پرداخت کرده را برای ادامه دوران تحصیلی مقطع فعلی خود پرداخت کند.
مبلغ شهریه متغیر چقدر است ؟
علاوه بر پرداخت شهریه ثابت، شهریه دیگری تحت عنوان شهریه متغیر نیز باید پرداخت کنید که در واقع، شهریه واحدهای اخذ شده شماست. این شهریه معمولا در ابتدای هر سال تحصیلی، درصدی افزایش خواهد یافت.
شهریه متغیر با توجه به تعداد و نوع واحدهای هر درس، مبلغ متفاوتی خواهد شد که پس از اخذ هر درس، مبلغ شهریه متغیر آن به حساب آموزشیار شما منظور میشود و تا پایان ترم (قبل از شروع امتحانات) مجاز به پرداخت آن هستید. بهطور مثال، اگر هزینه یک واحد درس نظری در دانشگاه شما ۱۰۰ هزار تومان باشد، هزینه یک درس ۳ واحدی ۳۰۰ هزار تومان خواهد شد.
شهریه ثابت و متغیر در هر مقطع تحصیلی چه تفاوتی دارند ؟
در ادامه مقاله راهنمای کامل انواع شهریه دانشجویان اشاره کردیم که مبلغ ۲ نوع “شهریه ثابت” و “شهریه متغیر” برای هر دانشگاه متفاوت است. در همین حین سوال مهمی که پیش میآید این است که آیا شهریه ثابت و متغیر دانشگاهها برای مقاطع تحصیلیشان متفاوت است یا خیر ؟
بلی، در واقع بصورت عمومی شهریه ثابت و متغییر به ترتیب از مقطع کاردانی، کارشناسی، کارشناسی ارشد، دکتری و . . . بصورت صعودی افزایش خواهد یافت.
ابتدای هر ترم باید چقدر شهریه پرداخت کنیم ؟
شما در شروع هر ترم برای اینکه مجاز به انتخاب واحد شوید باید شهریه ثابت خود را پرداخت کنید، پس از انتخاب واحد مبلغی را باید برای واحدهای انتخابی خود تحت نام شهریه متغیر پرداخت کنید که البته برای پرداخت شهریه متغیر تا آخر همان ترم (قبل از شروع امتحانات پایان ترم) فرصت دارید.
نکته مهم این است که اگر آخر ترم نسبت به پرداخت شهریه متغیر خود اقدام نکنید، کارت ورود به جلسه امتحانات برای شما صادر نخواهد شد.
بنابر این حتما دقت کنید که شهریه متغیر را تا قبل از شروع امتحانات پرداخت نمایید
به پایان مقاله راهنمای کامل انواع شهریه دانشجویان رسیدیم.
امیدواریم که مقاله راهنمای کامل انواع شهریه دانشجویان برای شما مفید بوده باشد.
اگر سوالی یا ابهامی در مورد مقاله راهنمای کامل انواع شهریه دانشجویان داشتید در بخش کامنتها پاسخگو شما عزیزان هستیم.

امتیاز شما، کمک غیرقابل توصیفی به ما میکند 🙂
دیدگاهتان را بنویسید